Емилиано Мартинес и Емилиано Буендия са напът да станат обект на скандал между Аржентинската футболна федерация и Астън Вила, след като английският клуб пусна двамата играчи само за първите две световни квалификации през септември, а шампионите на Южна Америка твърдят, че те ще бъдат в групата и за трите мача на националния отбор.

Вратарят Мартинес и крилото Буендия получиха повиквателни за срещите с Венецуела (2 септември), Бразилия (5 септември) и Боливия (9 септември).

"Двамата футболисти се съгласиха, че ще играят само в първите два мача с Венецуела и Бразилия, но не и в третия с Боливия. Те трябваше да пропуснат само мача с Челси и да се завърнат за двубоя с Евертън на Вила Парк на 18 септември", заявиха от Астън Вила на клубния уебсайт.

Говорител на Аржентинската футболна асоциация обаче обясни, че двамата ще играят във всичките три мача на отбора и цитираха решение на КАС срещу Ла Лига по идентичен случай. ФИФА също се произнесе, че очаква на всички футболисти да им бъде разрешено да играят за националните си отбори.

Аржентина е на второ място в квалификациите на зона Южна Америка след шест мача. Първите четири отбора получават автоматично квота за Катар 2022.