Защитникът на Астън Вила Тайрън Мингс заяви, че играчите са били последните, които са консултирани във връзка с рестарта във "финансово отношение" на Висшата лига на 17 юни. Футболът във Великобритания беше спрян на 13 март поради пандемията от коронавирус, но Висшата лига продължи със своя проект "Рестарт" след съгласие на британското правителство.

Последният кръг от тестове за COVID-19 на 20-те клуба във Висшата лига в четвъртък и петък не показаха положителни резултати. Има 12 потвърдени случая в общо 3882 теста. 27-годишният Мингс каза, че играчите се третират като "стока в играта".

"Мотивите за това решение 100% са финансови, а не говорим за почтеност", заяви английският национал пред британския вестник "Дейли Мейл" в неделя.

"Всичко за това да играем отново е, защото нямаме друг избор. Като играчи бяхме последните, които бяха консултирани относно проекта "Рестарт". Ние сме като стока. Получихме разрешение да тренираме и го направихме не защото трябваше, а защото Футболната асоциация, Лигата, правителството и УЕФА казаха, че ще се играе. Няма значение какво мислят играчите. Рестартирането е само заради пари", добави Мингс.