Мениджърът на Астън Вила – Унай Емери, даде специално интервю за „Премиър лийг токшоу“ по DIEMA SPORT 2. Специалистът говори за престоя си в Бирмингам и целите, които има с тима за близкото бъдеще.

„Здравейте на всички! Доволен съм от това, което правим, защото първата цел беше да осигурим оставане, после челната десетка. Сега имаме още и още амбиции. Свързани са с това да си осигурим европейски футбол. Няма как да не съм горд с това, което правим. Ще продължим така до последната минута на последния мач“.

„В началото се опитвах единствено да вярвам в моите футболисти. Вярвах в това, което клубът представлява. Вярвахме, че можем да постигнем исканото. Да играем един за друг, за феновете...Тогава започнах да вкарвам психологията на победител на футболистите. Може би отборът започна да постига нещата по-бързо от нашия план. Това, което имахме като идея, се получи. Играчите започнаха да идват щастливи на тренировка. Идеята е да не спираме ден след ден. Да правим това, което обичаме“.

„Ние наистина се защитавахме много добре. Не допуснахме много ситуации пред вратата си. Идеята беше да правим това, което тренираме. Структурата да бъде такава, каквато сме я задали“.

Вижте цялото интервю на Унай Емери в прикаченото видео!