Астън Вила уволни мениджъра си Дийн Смит след поражението от Саутхемптън в петък, което ги остави на 15-о място във Висшата лига.
Смит пое поста през 2018 г. и изведе клуба от Чемпиъншип във Висшата лига.

Главният изпълнителен директор на Вила Кристиан Пърслоу каза в изявление: „Когато Дийн се присъедини към нас през октомври 2018 г., екипът ни наистина се бореше в Чемпиъншип. Той веднага преобрази атмосферата и постигна върховен успех като ни върна във Висшата лига в рамките на същия сезон. След това той ни осигури и финал за Купата на Уембли. Тази година обаче не видяхме подобряване в резултатите, играта и класирането, а това търсехме. Поради това решихме да направим промяна сега, за да дадем време на следващия старши треньор да окаже влияние”.


„Управителният съвет би искал искрено да благодари на Дийн за многото му отлични постижения на терена и извън него през това време. Всеки знае колко много означава Астън Вила за Дийн и семейството му. Той представляваше клуба с голямо достойнство, обичан и уважаван е от всички свързани с Астън Вила. Пожелаваме му всичко най-добро“ завърши Пърслоу.