Отборът на Астън Вила надви Арсенал с 3:0 в мач от 8-ия кръг на английската Висша лига. В 25-ата минута Букайо Сака си отбеляза автогол и изведе виланите напред, а през втората част два гола на Оли Уоткинс оформиха класиката на "Емирейтс". 

Getty Images
35 снимки

Топката се озова в мрежата на Арсенал още в първата минута, но "артилеристите" извадиха късмет, тъй като след преглед с ВАР попадението на Джон МакГин бе отменено заради засада. 
 
След четвърт час Букайо Сака имаше нещастието да изпрати топката в собствената си врата, след като опита да избие топката след центриране, но вместо това я прати опъна мрежата на Бернд Лено. 

"Топчиите" отвърнаха с куп възможности в рамките на 5 минути, но без успех. 

В началото на втората част отново "артилеристите" бяха по-активният отбор, но Дани Себайос и Роб Холдинг не успяха да се възползват от своите шансове. 

В 72-ата минута Рос Баркли плъзна топката в наказателното поле на Арсенал, където Оли Уоткинс я засече успешно и с невероятен удар с глава удвои аванса на своите. 

Три минути по-късно резултатът вече бе класически. Джак Грийлиш осигури добър пас на Уоткинс, който с прецизен нисък удар в средата на вратата посече Лено за втори път. 


Така Вила събра 15 точки и вече е на 6-а позиция, а Арсенал остана на 11-о място с 12 пункта.