Нюкасъл сложи край на серията си от 4 поредни загуби в Премиър лийг по най-добрия начин. "Свраките" записаха гръмка победа с 3:1 като гост на Астън Вила в срещата помежду им от 22-рия кръг. Фабиан Шер реализира първите два гола за гостите в 32-рата и 36-ата минута, а Алекс Морено си вкара автогол в 52-рата минута. Почетното попадение за домакините пък бе дело на Оли Уоткинс в 71-вата минута.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

В началните минути срещата бе равностойна, като и двата тима имаха своите възможности. Нюкасъл обаче успя да нанесе двоен удар в рамките на четири минути в средата на първото полувреме. В 32-рата минута Антъни Гордън бе изведен зад защитата, но стреля встрани от вратата, като имаше намеса и на защитник. При последвалия корнер Фабиан Шер бе изпуснат и отблизо засече топката в мрежата за 0:1.

В 36-ата минута Гордън отправи бомбен шут от дистанция, след рикошет кълбото се удари в напречната греда и отново се озова в Шер, който за втори път стреля във вратата за 0:2. 

В 52-рата минута "свраките" стигнаха и до трети гол. Джейкъб Мърфи бе намерен в близост до вратата, той опита удар, като топката рикошира в Алекс Морено и се озова за трети път в мрежата на Емилиано Мартинес, като в ситуацияга защитникът на домакините се удари доста лошо в гредата.

В заключителните минути Астън Вила успя да се върне в мача. В 71-вата минута Леон Бейли получи дълъг пас, овладя и подаде успоредно към Оли Уоткинс, който засече във вратата за 1:3.

Само две минути по-късно нападателят отбеляза и второ попадение, което наистина можеше да завърже интригата, но то не бе зачетено заради засада. Така Нюкасъл се поздрави с победата и с актив от 32 точки се изкачи до 7-ото място в класирането. Астън Вила пък засега запазва 4-тата си позиция с 43 точки на сметката си.