Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо остана доволен от победата с 2:0 като гост на Астън Вила и поздрави своите футболисти за бързия отговор след кошмара в Лига Европа. В четвъртък лондончани бяха елиминирани от Динамо Загреб след загуба с 0:3, но снощи оказаха коренно различно лице. 

Португалецът призна, че следващата му голяма цел е да накара състезателите да играят всеки път по този начин.

„В една група от хора се нуждаеш от време, за да развиеш нещо, защото психологическият профил на хората в нея, а и цялото общество по принцип, не е нещо просто - коментира наставникът. - Тази вечер показахме необходимото отношение. Разбира се, че направихме някои малки промени в тактически план, но в този мач не самата тактика беше от значение, а по-скоро отношението. Така че победата е изцяло заслуга на момчетата, защото те дадоха всичко от себе си. Всеки от тях игра на върха на възможностите си. Имаше схващания, контузии. Това беше от онези двубои, в които си длъжен да хвърлиш максимално много усилия“, заяви Моуриньо.

„Следващото предизвикателство пред мен като треньор на този отбор е да виждаме това отношение към играта всеки път, а не само като отговор на лош резултат. Искам да се гордея с тези състезатели без значение от крайния резултат. Не бях горд в четвъртък, а искам винаги да съм“, допълни още португалският спец.