Мениджърът на Борнемут Еди Хау предупреди своите футболистите, че ще трябва да контролират емоциите си в последния мач за сезона в Англия срещу Евертън, но в същото време трябва да го приемат и като най-важния в кариерите им.

"Черешките" са 19-и и, за да се спасят, трябва не само да спечелят, а и Астън Вила и Уотфорд да загубят съответно от Уест Хем и Арсенал.

"Следващият мач е най-важният в кариерите ни и трябва да хвърлим всички сили, за да го спечелим. Лично моето отношение никога не се е променяло и аз винаги работя по този начин. Трябва да бием и върху това пада целият ни фокус. Със сигурност ще чуваме какво се случва в другите мачове, но вниманието ни трябва да падне върху Евертън", заяви 42-годишния наставник.

"Ще бъде ключово да контролираме емоциите ни. Трябва да се отдадем на момента и да играем нашия си футбол, но на възможно най-високо ниво. Вярваме, че ще спечелим, но ще ни трябва и малко късмет. Да се вдигаш след загуба е цял ритуал. Ставаш, изтупваш се по възможно най-бързия начин и чакаш следващия ден. Това е един процес, през който преминавахме отново и отново през сезона. За да оцелееш в такава обстановка, ти трябва да си позитивно настроен и решителен", каза още Хау.