Футболната асоциация и съдиите не използват пълния потенциал на системата за видеоповторения ВАР, смята легендарният защитник на Ливърпул Джейми Карагър, който сега е анализатор на Скай Спортс. Той заяви, че протоколите ограничават нейната употреба като усмирителна риза.
 
Изказването на Карагър дойде след скандалния момент в мача Астън Вила - Шефилд Юнайтед (0:0), при който топката премина голлинията на вратата на домакините, но съдиите не  признаха попадението заради липса на сигнал от "Ястребовото око".
 
"Технологията на голлинията е едно от най-добрите неща за футбола като цяло. В Юнайтед имат пълното право да бъдат разочаровани от решението, но технологията като цяло е страхотна. Това ме навежда на мисълта за ВАР, който може да бъде използван само по определен начин.
 
Аз лично мисля, че няма никакво значение по какъв начин стигаш до правилното решение. Къде бяха хората от стаята на ВАР, нали им говорят в ушите? Вместо да спазват протокола, те трябваше просто да се намесят и да коригират грешката", каза Карагър за Скай Спортс.