Филипе Коутиньо определи като „лъжи“ появилите се информации, че е поискал да напусне Астън Вила. Бразилецът се присъедини към бирмингамци под наем през януари миналата година, където се събра с бившия си съотборник в Ливърпул и тогавашен мениджър на Вила Стивън Джерард. Офанзивният футболист стартира добре на „Вила Парк“ и от тима потвърдиха в края на миналата кампания, че са превърнали наема му от Барселона в постоянен трансфер за сума от около 17 млн. паунда.

Всичко за „виланите“ обаче се промени от май насам, като Джерард бе уволнен след разочароващ старт на сезона, а Коутиньо страдаше от контузия. Стиви Джи бе освободен от поста на 20 октомври, а на негово място дойде Унай Емери. Коутиньо има само един мач при испанския наставник – влизане от пейката при загубата от Нюкасъл с 0:4, преди да получи травма в края на октомври.

30-годишният футболист се завърна с кратка поява от резервната скамейка срещу бившия си клуб Ливърпул на Боксинг Дей, след което се появиха информации в родната му Бразилия, според които Коутиньо е поискал от клуба да го пусне, които южноамериканецът опроверга с пост в социалните мрежи.

„В последните няколко дни прочетох много новини с името ми, но дотук, окей, проблемът е, че започнаха да се пишат някои лъжи и съм тук, за да разясня ситуацията. НИКОГА и в нито един момент не съм имал разговор с молба за напускане на клуба, защото аз и семейството ми сме щастливи тук. Единственият ми фокус сега, след като съм възстановен от контузията, е да работя максимално всеки ден, да играя на високо ниво и да помогна на клуба и съотборниците ми да постигнем нашите цели“, написа той в Инстаграм.

Филипе Коутиньо стори

източник: Instagram.com