Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте вярва, че Хари Кейн е способен да стане един от най-великите нападатели в историята, не само на своето поколение. 28-годишният футболист е устремен към това да стане водещ реализатор в Англия и е на 82 гола от рекордьора по отбелязани попадения в историята на Висшата лига Алан Шиърър.

„Мисля, че той заслужава важно място в света на футбола. Смятам, че Хари е и на правилната възраст да покаже, че може да бъде един от най-добрите, най-добрият в света, а защо не и в историята? Мисля, че той вече е част от историята, защото е вкарал толкова много голове за клуба и за националния отбор. Той е капитанът. Хари е на правилната възраст да бъде един от най-добрите в света. Неговата роля, той е деветка, но същевременно може да бъде и десетка заради качеството му“, каза италианецът.

„Шпорите“ са четвърти в класирането на Висшата лига, пред градския съперник Арсенал по голова разлика.

„Относно нашия отбор се опитвам да подобря не качеството конкретно на Кейн, но да бъде по-ефективен, да бъде в наказателното поле и да бъде нападател. Повтарям, говорим за фантастичен футболист, така че е много трудно да го подобрим, но се опитваме да работим и да го накараме да бъде амбициозен, за да стане най-добрият нападател“, добави Конте преди гостуването на Астън Вила в събота.

Серхио Регилон ще се завърне от контузия на „Вила Парк“, докато Райън Сесеньон поднови тренировки, но едва ли ще е готов за визитата на бирмингамци.