Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, коментира домакинското равенство на отбора си от 1:1 срещу тима на Астън Вила в срещата от предпоследния 37-ия кръг на английската Висша лига. Германецът остана разочарован от резултата, но все пак изтъкна, че неговите играчи са се борили до край.

„Без значение как гледаме на мача с Астън Вила, този резултат е разочароващ. Борихме се за място в зона Шампионска лига, но съперниците събраха повече точки. Искаше ми се интригата да се запази до следващата седмица, но не успяхме. Ще се борим в Лига Европа. Нека направим този турнир наш. Не съм толкова разглезен. Това, че спечелихме билет за този турнир, само по себе си е постижение, защото и там ще имаме сериозни съперници. Нека да видим какво можем да направим там“, заяви Клоп, цитиран от BBC.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

С равенството Ливърпул остана на 3 точки зад третия и четвъртия Нюкасъл и Манчестър Юнайтед, които имат и мач по-малко и ще се нуждаят от равенства, за да си гарантират участието в Шампионската лига през следващия сезон. „Свраките“ трябва да изиграят мача си от кръга на 22 май (понеделник) срещу Лестър, който се бори за оцеляване, докато на 24 май (сряда) „червените дяволи“ домакинстват на Челси в отложен мач от 32-ия кръг на Висшата лига.

В последния ден от шампионата - 28 май (неделя), Ливърпул ще гостува на вече изпадналия Саутхемптън, докато Нюкасъл ще пътува до Лондон за визита срещу Челси, а Манчестър Юнайтед приема Фулъм.