С хеттрик на Хюн-Мин Сон Тотнъм победи Астън Вила с 4:0 като гост в среща от 32-ия кръг на английската Висша лига. Успехът бе четвърти пореден в шампионата за Тотнъм, който заема четвъртото място във временното класиране с 57 точки. Астън Вила пък допусна четвърта поредна загуба и остава на 12-о място с 36 точки в актива си. Лидер във Висшата лига е отборът на Манчестър Сити със 73 точки.

Хюн-Мин Сон се отличи с три попадения за гостите, като реализира в третата, 66-ата и 71-ата минута. Един гол добави Деян Кулушевски в 50-ата минута.

29-годишният кореец даде ранен аванс за Тотнъм и резултатът се запази 1:0 за гостите до почивката, въпреки опитите на футболистите на Астън Вила да върнат попадението. Джейкъб Рамзи пропусна добра възможност в 17-ата минута, а две по-късно и Джон Макгин не успя да се разпише. Дани Ингс пък не мога да преодолее Юго Лорис в 28-ата минута.

Тотнъм поведе с 2:0 в 50-ата минута чрез Деян Кулушевски, а с два гола в рамките на пет минути между 66-ата и 71-ата Хюн-Мин Сон оформи крайното 4:0 за водения от мениджъра Антонио Конте състав.