Мениджърът на Астън Вила - Унай Емери, разкри, че се възхищава на Ливърпул на Юрген Клоп и взимапример от тях в развитието на своя отбор. Испанският специалист споделя, че философията и методите на Клоп са повлияни от първата му среща с германеца във финала на Лига Европа през 2016-а година, когато самият Емери беше начело на Севиля и победи германеца в дебютния му сезон на чело на „червените“.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

„Когато спечелихме финала със Севиля, Ливърпул остана извън Европа - извън Шампионската лига и дори извън Лига Европа. След това те започнаха процес, който им помогна да напреднат. През последните седем години нивото на клуба, треньора, играчите и цялата структура стана много високо. Ето такива резултати искам да видя тук. В Астън Вила искам да вървя по моя път, докато се опитвам да използвам някои от идеите на отбори, които вече са минали по подобен път. Съвършенството е невъзможно, но обичам да съм взискателен към себе си и към играчите. Единственият начин да постигнем това е с много упражнения. Добра почивка, добра храна, добра загрявка, анализ, натоварваща работа и самоусъвършенстване. Знам, че ако искаш да си успешен в работата, живота, хобитата, трябва да си такъв“, заяви Емери пред медиите.

Астън Вила ще се изправи срещу Ливърпул на „Анфийлд“ в мач от предпоследния 37-и кръг на Висшата лига в събота, 20 май, от 17:00 часа. В момента мърсисайдци са в страхотна форма, като са в серия от 7 поредни победи и 9 последователни мача без поражение, като за последно загубиха на 1 април от лидера и шампион Манчестър Сити, докато бирмингамци загубиха на два пъти в последните си четири срещи.