Капитанът на Астън Вила Джон Тери обяви, че напуска клуба след краха във финалния плейоф за класиране във Висшата лига.

Бившият английски национал подписа 1-годишен контракт преди старта на сезон 2017/2018, който за бирмингамци приключи с болезнено поражение 0:1 от Фулъм. Така „котиджърс” се присъединиха към Уулвърхемптън Уондърърс и Кардиф Сити, които ще бъдат другите нови членове на английския елит за кампания 2018/2019.

Още през уикенда тръгнаха информации, че 37-годишният Тери вече се е сбогувал с мениджъра Стив Брус и отбора още на „Уембли” в минутите след поражението. Днес клубът от Западен Мидландс потвърди раздялата.

„Астън Вила може да потвърди, че клубът ще се раздели с Джон Тери. Искаме да изкажем нашите най-искрени благодарности за усилията и професионализма, които той демонстрира през отминалия сезон”, написаха „виланите”.

„Джон е истински лидер и се оказа много повече, отколкото се надявахме. С огромна популярност и влияние в съблекалнята, той изпълни истинска капитанска роля, за да създаде невероятна спойка между играчите и феновете. Надяваме се да гледа на времето си във Вила само с топли чувства, а ние му желаем най-доброто, след като кариерата му продължава”, добавиха от клуба.

Тери започна като титуляр в 35 от общо 46-те мача на Вила през 2017/2018. Очаква се той да премине в тим от Мейджър Лийг Сокър в САЩ или в отбор от Близкия Изток.