Легендата на Челси Джон Тери сподели, че иска да бъде мениджър, но отхвърли варианта да застане начело на Астън Вила след уволнението на Стивън Брус по-рано през октомври.

37-годишният бивш английски национал обяви своето оттегляне от футбола в понеделник. 

"Готов съм за следващата глава от моя живот. Нека видим какво ще ми донесе бъдещето. Надявам се да имам поне половината успехи, които имах като футболист. Франк е мой добър приятел. Видях го преди няколко дни. Моето желание е същото като неговото - да бъда мениджър. Искам го от доста време", сподели Тери пред "Sky Sports".

За 23-те си години във футбола защитникът се превърна в истинска легенда на Челси. Той игра цели 717 мача за първия състав на "сините", в които реализира 65 гола. Тери стана капитан на тима от "Стамфорд Бридж" дни преди да навърши 21 години и напусна клуба 22 години по-късно. Той спечели пет титли на Англия, пет купи на страната и три купи на лигата. С лондончани той вдигна и трофеите в Шампионска лига през 2012 г. и Лига Европа през 2013 г. 

През сезон 2017/18 г. Тери премина във втородивизионния Астън Вила, за който записа 32 срещи.

Джон Тери е част от историята и на националния отбор на Англия. Защитникът има 78 срещи за „Трите лъва” в периода 2003-2012 г.