Новият мениджър на Астън Вила - Стивън Джерард говори за Ливърпул и Юрген Клоп. Двата отбора ще се изправят един срещу друг на 11 декември на "Анфийлд". Стиви Джи даде първата си пресконференция като треньор на Астън Вила преди мача срещу Брайтън тази събота. На нея той категорично отхвърли твърденията, че ще използва клуба като трамплин към мениджърския пост в Ливърпул.

„Много са несправедливи подобни приказки, никога няма да ме чуете да кажа това. Наистина съм горд, че съм тук. Аз съм на 100 процента отдаден на Вила, както и моят екип. Няма нищо лошо в това да имаш мечти. Но Ливърпул има треньор от световна класа в лицето на Юрген Клоп. Ако сега той подпише доживотен договор с клуба, ще съм много щастлив", заяви Джерард.

Двамата са в близки отношения още от периода, когато Джерард работеше на "Анфийлд"с юношите на Ливърпул в началото на треньорската си кариера.
 
„По време на целия ми престой в Рейнджърс, поддържах връзка с Клоп. След като подписах с Вила, той ми изпрати съобщение, в което казваше, че очаква с нетърпение прегръдката между нас на 11 декември. Това е нещо, от което и аз се върнувам. 
 
Живеем в един и същи район и често се срещаме, когато той разхожда кучетата си. Клоп е страхотен треньор и се надявам да остане още дълго време в Ливърпул", добави Джерард.