Крилото на Астън Вила Леон Бейли ще пропусне съботния мач от Висшата лига срещу Бърнли заради контузия на глезена, докато полузащитникът Джейкъб Рамзи е под въпрос, след като е получил травма на слабините по време на тренировка, каза мениджърът Стивън Джерард.

Националът на Ямайка Бейли беше сменен преди полувремето при победата на Вила с 2:0 над отпадналия вече Норич Сити миналия уикенд, но Джерард каза, че очаква 24-годишният играч да се завърне преди края на кампанията.

"Леон Бейли няма да играе в мача. Той напусна терена миналата седмица и за съжаление тази среща идва твърде скоро. Не мисля, че има сериозен проблем, но няма да е в състава срещу Бърнли. Имахме проблем и в тренировките с младия Джейкъб Рамзи, така че анализираме ситуацията и участието му е под въпрос", каза Джерард.

Астън Вила е 13-и в класирането с 40 точки при оставащи пет мача, два от които са срещу 16-ия Бърнли, който търси четвъртата си поредна победа в лигата под ръководството на временния мениджър Майк Джаксън.

"Бърнли имат свой собствен стил и идентичност... и отчаяно искат да останат във Висшата лига", добави Джерард.

Победата потенциално може да изкачи Вила до 10-о място, в зависимост от другите резултати, а Джерард направи обща оценка за представянето на отбора през този сезон.

"Не мисля, че ще бъдем щастливи или ще празнуваме нещо този сезон, защото отборът от началото до сега не успява. В останалите мачове трябва да затвърдим мястото си и евентуално да надграждаме. Може би ще се опитаме да се подсилим през летния прозорец, да направим позитивна предсезонна подготовка и да започнем всичко на чисто през новия сезон. Това са краткосрочните приоритети", каза още Джерард.