Мениджърът на Астън Вила Стивън Джерард е убеден, че бирмингамци могат да вземат нещо при визитата на Ливърпул на „Вила Парк“. Легендата на „червените“ смята тима на Юрген Клоп за най-добрия в света в момента, но вярва, че всеки състав има слабо място.

"Те са отбор от световна класа. Може би най-добрият отбор в света. Ние сме съвсем наясно пред какво предизвикателство се изправяме. Говорил съм вече много пъти за това колко уважавам треньора и щаба на Ливърпул. Има две възможности срещу такъв съперник – или да се страхуваш, или да се стегнеш. Трябва да поемеш ударите и да намериш ситуации, в които да се възползваш. Всеки отбор на планетата има области или ситуации в даден мач, в които може да бъде наранен. Това са големите футболни мачове“, започна Джерард.

„Да завършим в топ 10 би било удовлетворяващо, ако имаме предвид факта, че когато дойдох тук, отборът заемаше 16-о място и беше само на две точки от зоната на изпадащите“, продължи той.

„Имаме нужда от помощта на публиката. Ще има периоди от мача, в които ще страдаме и трябва да бъдем задружни. Искам играчите да бъдат смели и дадат най-доброто от себе си. Моята работа е да печеля мачове за Астън Вила и така е ще винаги, докато представлявам клуба“, завърши английският мениджър.