Мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард „се интересува“ от това да замени Дийн Смит като наставник на Астън Вила, съобщава „The Telegraph“.

Бирмингамци търсят нов треньор, след като уволниха Смит в неделя след серия от пет поредни загуби във Висшата лига, които оставиха клуба на 16-а позиция в таблицата. Джерард, който работи с главния изпълнителен директор на Вила Крисчън Пърслоу по време на престоя им в Ливърпул, е един от топ кандидатите за вакантния пост.

Ръководните лица в Рейнджърс се надяват, че евентуална защита на шампионската титла на Шотландия и място в групите на Шампионска лига следващия сезон следващия сезон ще бъдат достатъчни, за да убедят бившия полузащитник на Ливърпул да остане в Глазгоу. Въпреки това, според "The Telegraph", бившият капитан на Англия е привлечен от проекта на „Вила Парк“ и е отворен към това да дискутира ролята. Според информациите, Вила искат нов наставник до понеделник и според публикацията в британското издание, са опипали почвата около Джерард неговия щаб.

Ако се стигне до сделка, се очаква с Джерард към Бирмингам да потеглят още помощниците му Гари МакАлистър, който работи във Вила под ръководството на Жерард Улие, и Майкъл Бийл. Пърслоу е разговарял със състава на Вила и им е казал да очакват нов мениджър до понеделник, като селекционерът на Белгия Роберто Мартинес е потенциална алтернатива на Джерард. Ако Вила назначат нов бос до по време на паузата за националните отбори, то новият наставник ще дебютира в домакинството над Брайтън на 20 ноември.

След това за Вила предстоят визита на Кристъл Палас, преди тежка серия срещу Манчестър Сити, Лестър и Ливърпул.