Тази вечер даваме старта на поредния кръг в английската Висша лига. Съставите на Нюкасъл и Астън Вила ще открият програмата, като мачът е с начален час 22:00 българско време и ще се предава пряко по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA

Преди срещата  в петъчната вечер, мениджърът на Вила Дийн Смит показа огромно уважение към „свраките“ и не спести добрите думи по адрес на Стив Брус. Смит успя да спаси тима от Бирмингам през миналия сезон в последния кръг от кампанията, а сега специалистът твърдо вярва, че Нюкасъл няма защо да се притеснява за елитния си статут, въпреки жестоката конкуренция и недоволството на феновете.

„Изпитвам невероятен респект към Стив Брус и той няма нужда от моите съвети. Опитът е на негова страна, този човек е врял и кипял във футбола и аз не съм човекът, който ще тръгне да се бърка в работата му. Смятам, че малко се прекалява с темата за изпадането на Нюкасъл,  защото нищо толкова фатално не се е случило. Да, те записаха някои слаби резултати и Фулъм може да е само на точка зад тях, но вярвам, че тимът ще се спаси без особени затруднения. През миналия сезон те завършиха 13-и и честно казано искаше ми се Вила да е на  тази позиция. Всеки от двата тима ще иска да спечели и се надявам да стане добър мач, но каквото и да се случи феновете на Нюкасъл да са спокойни,  отборът няма да изпадне“, сподели наставникът.