Полузащитникът на Тотнъм Папе Сар иска да преследва кариера в компютърните науки след отказването си от футбола.

„Още не съм направил никакви стъпки в тази посока, нямам достатъчно време в момента, но това е нещо, което ми се струва, че ще е добре за мен след края на времето ми във футбола.

Компютърна точност и прецизност ще са нужни на халфа на „шпорите“в неделния ден, когато Тотнъм ще гостува на Астън Вила.

Астън Вила и Тотнъм са съответно четвърти и пети в класирането. Разликата между тях е 5 точки в полза на бирмингамци, но пък лондончани имат мач по-малко, заради отлагането на двубоя с Челси.

И двата отбора се наслаждават на по-добър сезон, отколкото бяха очакванията през август и поставят рекорди. Постижението на Астън Вила след 27 изиграни мача за точки (55), победи (17) и вкарани голове (59) е ненадминато в историята на клуба във Висшата Лига. Тотнъм пък постави рекорд за най-много отбелязани попадения след изиграването на 26 мача – 55. „Шпорите“ имат и най-много точки на този етап от сезона след първенството 2018-2019, когато завършиха четвърти в крайното класиране.

В първата среща от сезона Вила спечели с 2:1 в Лондон

Физическите качества на Папе Сар му позволяват да е изключително ефективен в защита и в атака. 21-годишният полузащитник дойде за почти 15 милиона паунда от френския Мец през август 2021 и счита Коло Туре и Садио Мане за свои идоли. Прякорът му обаче е Роберто Карлос.

„Баща ми и братята ми ме нарекоха така, но аз не мога да играя по същия начин, дори не опитвам тези дни. Папе Сар има три гола в елита на Англия. Най-добрият от тях е един изстрел срещу Борнемут точно преди да настъпи новата година, когато стреля по подобие на Роберто Карлос, но това не се случва толкова често.

Моделът за подражание на Папе Сар ще си остане Яя Туре, който има три титли от Висшата Лига, също толкова купи на Лигата в Англия, ФА Къп и 8 фантастични сезона в Манчестър Сити.

„Аз бих искал да копирам неговата игра, караше ме да изпитвам удоволствие“