Астън Вила победи с 2:1 Лийдс в среща от 20-ия кръг на Висшата лига. Головете за бирмингамци бяха дело на Леон Бейли и Емилиано Буендия, а за гостите точен бе Патрик Бамфорд. С тази победа Астън Вила е вече 11-ти с 25 точки, наравно с 10-ия Челси, докато Лийдс остава на 14-та позиция със 17 пункта на сметката си.

70 снимки

Още в 3-та минута резултатът в срещата бе открит. Леон Бейли получи страхотно подаване, което той овладя добре и успя да стреля покрай безпомощния вратар на Лийдс, за да изведе отбора си напред в резултата.  Лийдс опита да осъществи натиск след това попадение, но първото по-сериозно положение бе, когато Джак Харисън намери топката след центриране, но неговият удар в левия ъгъл бе слаб и уловен с лекота от Емилиано Мартинес.

Секунди след това Родриго се разписа, но голът бе отменен поради засада. Попадението бе разглеждано над две минути, но все пак не бе зачетено. В 53-та минута Уилфред Нонто се впусна към вратата и отправи удар от границата на наказателното поле, който отиваше към горния десен ъгъл, но вратарят бе подготвен и направи невероятно спасяване.

В 64-та минута Леон Бейли опита удар от разстояние, който бе отразен от Мелие, но Емилиано Буендия направи добавка с глава, за да удвои резултата. Голът бе отменен поради засада, но след разглеждане с ВАР, попадението бе зачетено - 2:0 за Астън Вила. В 83-та минута Лийдс успя да отговори. Патрик Бамфорд получи от Джо Гелхард, а централният нападател демонстрира хладнокръвие в наказателното поле и стреля в лявата страна на мрежата, за да намали резултата - 2:1.

До края на мача повече чисти голови положения в мача нямаше и Астън Вила успя да спечели трите точки.