Тотнъм спечели срещу Астън Вила с 4:0 като гост и се наслади на съкращаването на разликата в класирането до топ 4. Лондончани са на две точки зад днешния си съперник, но имат мач по-малко.  

Двубоят бе решен в началото на втората част, когато гостите вкараха два гола. Първо „шпорите“ организираха една от многото си постепенни атаки с подавания от своето наказателно поле. Комбинация в дясната част на терена с участието на Кулушевски, изведе Папе Сар непокрит на фланга. Центрирането му даде възможност на Джеймс Мадисън да изпревари защитата на Вила и да открие резултата в 50-а минута на мача.

Астън Вила настояваше на рискования си стил с изнасяне на топката от линията на отбраната. При едно от тези положения Езри Конса задържа прекалено дълго, загуби владението и трима души от състава на гостите се оказаха сами срещу един бранител на домакините. Сон намери Бренън Джонсън, който спокойно реализира за 0:2.

Емоциите завладяха играчите на Астън Вила. Капитанът Джон Макгин посрещна левия краен защитник на Тотнъм Удоджи в центъра на терена и изключително грубо го фаулира. Положението не остави какъвто и да е избор на главния арбитър Крис Кавана – червен картон за полузащитника на домакините.

До края на срещата Вила опита да създаде няколко ситуации пред наказателното поле на гостите, но нямаха особен успех.

В самото начало на добавеното време Сон вкара трети гол за Тотнъм. До края имаше време и за Тимо Вернегр да се разпише във втора поредна седмица.

Тотнъм изравни най-дългата си серия от мачове с отбелязан гол от началото на който и да е сезон в Лигата – общо 27. Тимът продължава и поредицата от мачове с отбелязан гол. Тя започна с двубоя срещу Уулвърхямптън през март 2023 и вече е от 39 мача.