Астън Вила записа важен успех с оглед амбициите на клуба да се опита да запази елитния си статут в Премиър лийг. Бирмингамци надделяха с 2:0 у дома срещу Кристъл Палас на „Вила Парк” и ще продължат да се опитват да „избягат” от зоната на изпадащите.

И двата гола за „виланите” бяха дело на Трезеге, след като той се разписа дълбоко в добавеното време на първата част за първи път, а в 59-ата минута завърши атака след пас от Конър Хърихейн.

Кристъл Палас пък реализира гол след осем минути игра чрез Мамаду Сако, но след преразглеждането на ВАР стана ясно, че френският защитник е играл с ръка. В края на мача пък реферът показа червен картон за нападателя на "орлите" Кристиан Бентеке, който имаше сериозни претенции.

Така отборът на Дийн Смит има вече 30 точки, но е 18-и, на четири зад 16-ия и 17-ия Уест Хем и Уотфорд, три кръга преди края на сезона. Кристъл Палас е тотално „извън пътя” след рестарта на футбола, нижейки загуба след загуба, но отборът е 14-и с 42 точки и участието му догодина в елита на Англия е на 100% сигурно.