Отборът на Астън Вила записа много важна победа над Фулъм в междинния кръг на Висшата лига. Тимът на Унай Емери продължава с убедителното си представяне в Англия и гледа все по-смело към европейските клубни турнири.

В мач от 33-ия кръг на Премиършип, Вила се наложи с минималното 1:0, а единствения гол в мача вкара Тайрън Мингс. Бранителят се разписа с глава, след като засече центриране от корнер на близката греда в 21-ата минута

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Въпреки че попадението падна рано в мача, гостите от Фулъм така и не съумяха да изненадат своя противник.  Възпитаниците на Марко Силва не успяха да отправят нито един точен удар мача, което само по себе си говори за представянето на „котиджърс” на „Вила Парк”.

Със спечелените три точки Астън Вила измести Тотнъм във временното класиране и зае петото място в таблицата. „Шпорите” обаче са и с мач по-малко. Фулъм пък остава в средата на таблицата, заемайки девета позиция.

В другите два мача във вторник вечер Уулвърхемптън надделя като домакин на Кристъл Палас с 2:0, Лестър се добра до равенство 1:1 при визитата си на Лийдс.