Астън Вила знае окончателната си позиция след края на сезона в Чемпиъншип. Тимът от Бирмингам ще е четвърти, след като завърши наравно в домакинството си на Дарби Каунти, който е сред преките конкуренти. 

Битката на "Вила Парк" завърши 1:1, като домакините спасиха точката едва в края. Тогава топреализаторът Люис Грабън се разписа, а асистенцията беше на Джон Тери. Преди това Камерън Джером беше открил за гостите. 

Мачът започна двуостро, като и двата тима пропуснаха доста положения. Но гостите се радваха първи, след като откриха резултата след четвърт час игра. Тогава Андреас Вайман проби до аутлинията и намери непокрития Камерън Джером около точката на дузпата и той прониза мрежата за 1:0. 

Последваха минути, в които Астън Вила тръгна да търси обрата и дори победата, но пропуските валяха един след друг. И все пак гол падна, макар едва шест минути преди края. 

Тогава при поредната опасност пред вратата на "овните" се стигна до разбъркване, при което Джон Тери отклони топката за Люис Грабън и той този път нямаше как да сбърка и опъна мрежата за 1:1. 

След тази развръзка Вила събра 83 точки на четвъртата позиция и няма как да помръдне от нея след последния кръг другия уикенд. Дарби Каунти остава шести със 72 точки.

Интересното е, че тези два отбора може да се срещнат и в плейофите, но за целта Дарби ще трябва да се качи една позиция нагоре. Те трябва да изпреварят Мидълзбро, което не е толкова трудно.