Астън Вила постигна много важна победа с минималното 1:0 при гостуването на Мидълзбро на „Ривърсайд“ в първия полуфинален плейоф от Чемпиъншип.

Астън Вила поведе в резултата в 15-та минута. Джак Грийлиш центрира от корнер в наказателното поле на Мидълзбро, където Миле Йединак бе оставен непокрит и с глава вкара топката във вратата на Дарън Рандълф. Това е първият гол на Йединак при гостуване от 49 мача насам. Предишното му попадение в мач като гост е срещу Суонси с екипа на Кристъл Палас през ноември 2014 година.

В 32-та минута след центриране в наказателното поле на Мидълзбро, Робърт Снодграс стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Астън Вила бе много близо до реализирането на втори гол в 44-та минута. Грийлиш комбинира със Снодграс, който отправи диагонален удар от дистанция, но топката се спря в десния стълб на вратата на Рандълф, който също успя леко да докосне топката, за да промени нейната треактория.

В 77-та минута след центриране от фаул в наказателното поле на Астън Вила Френд стреля с глава, топката след това рикошира в Гибсън, но Джонстън спаси без проблеми.

Фабио се опита да изненада вратаря на Астън Вила в 84-та минута, но Джонстън спаси.

Пред Фабио се откри не лоша възможност в добавеното време на срещата, но ударът му в последния момент бе блокиран от защитник на Астън Вила и топката излезе в корнер.

Реваншън на „Вила Парк“ е в понеделник.