Отборът на Астън Вила нанесе първо поражение на Евертън, след като го победи с категоричното 3:0 в двубой от петия кръг на английската Висша лига. „Бирмингамци“ отбелязаха и трети гола в рамките на девет минути през второто полувреме чрез Мати Кеш в 66-ата, автогол на Люка Дин в 69-ата и гол на Леон Бейли в 75-ата минута.

Gulliver/GettyImages
87 снимки

Първата възможност в срещата се откри пред Саломон Рондон, който бе титуляр за Евертън за първи път. Венецуелецът обаче бе спрян от Емилиано Мартинес.

Асмир Бегович, който бе заменил на вратата контузения Джордан Пикфорд, направи дебют за „карамелите“ и трябваше да се намесва още в шестата минута.

През втората част обаче домакините се развихриха. Мати Кеш откри резултата с първия си гол за бирмингамци в 66-ата минута. Бранителят направи пробив по дясното крило и бе намерен от Езри Конса, след което прати топката покрай Бегович.

Три минути след това центриране на Леон Бейли бе отклонено с глава от Люка Дин и топката се озова в мрежата на Евертън за втори път.

Натискът на Вила продължи и тимът на Дийн Смит създаде още възможности. В 75-ата минута Бейли направи резултата класически. Националът на Ямайка, който се появи в игра в 61-ата минута, бе изведен от Дани Ингс и не остави шансове на Бегович. За съжаление на бирмингамци малко по-късно Бейли се контузи и трябваше да напусне терена.

Така, Евертън на Рафаел Бенитес загуби за първи път от началото на сезона в Премиършип след три победи и равенство в първите четири срещи. Мърсисайдци са пети с десет точки, докато Вила са десети със седем пункта. В следващия кръг бирмингамци гостуват на Манчестър Юнайтед, докато Евертън приема намиращия се на дъното Норич.