Отборът на Астън Вила стигна до равенство срещу шампиона Манчестър Сити на „Вила Парк”, Двубоят в Бирмингам завърши при резултат 1:1, а новото попълнение на „гражданите” Ерлинг Ха;анд вкара поредния си гол от началото на сезона.

Новата звезда на Сити се разписа за 1:0, вкарвайки своя десети гол от началото на кампанията. Голът, който осигури точката за домакините пък бе дело на Лиън Бейли.

Така след шест мача от началото на сезона Сити заема второто място във временното класиране. „Гражданите” имат актив от 14 точки, една по-малко от лидера Арсенал, който обаче е и с мач по-малко. В същото време тимът на Стивън Джерард е 17-ти със само четири пункта в актива си.

Първата интересна ситуация в мача дойде още в 4-ата минута, когато гостите имаха уникален шанс да поведат в резултата. Кайл Уолкър бе изведен отдясно и реши да стреля от близо десетина метра от вратата, но прати топката встрани от целта. 

В 9-ата минута Кевин де Бройне също имаше възможност да обстрелва вратата на домакините. След грешка на Тайрън Мингс, топката попадна в белгиеца, който обработи топката пред наказателното поле и стреля мощно, но топката премина покрай вратата.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

Футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола продължиха да бъдат по-активния тим на терена, като новото попълнение Ерлинг Халанд бе в основата на всичко по-интересно пред вратата на домакините.

В края на първата част „бирмингамци” организираха една от най-опасните си атаки в срещата. Уоли Уоткинс бе изведен по левия фланг на нападението на домакините, направи един финт и стреля по диагонала. След рикошет в бранител на Сити, топката излезе в ъглов удар.

Втората част започна по отличен начин за „гражданите”, които успяха да излязат напред в резултата само след пет минути игра. Кевин де Бройне бе изведен по дясното крило и центрира перфектно на далечната греда, където Халанд просто подложи крак и реализира за 1:0. Така норвежецът реализира десетия си гол в първите си шест мача за Манчестър Сити.

В 57-ата минута домакините пропуснаха уникален шанс да изравнят резултата. След грешка на Родри в центъра на терена, Уоли Уоткинс се понесе в предни позиции и изведе Джейкъп Рамзи очи в очи с Едерсон. Стражът на гостите излезе предвидливо и се хвърли в краката на Рамзи, избивайки топката от краката му.

Минути по-късно Лиън Бейли също имаше възможност да обстрелва вратата на Манчестър Сити, но прати топката встрани от целта.

В 67-ата минута Манчестър Сити стигна до пряк свободен удар на много удобна позиция пред вратата на домакините, след като Ерлинг Халанд бе съборен пред дъгата на наказателното поле. С изпълнението на фала се нагърби Кевин де Бройне, който стреля много технично, пращайки топката в напречната греда.

Последва нов шанс за Халанд, чийто изстрел обаче този път бе отразен от вратаря на Астън Вила.

В 74-ата минута отбраната на гостите се пропука, а от това се по най-добрия начин се възползва Лиън Бейли. Джейкъб Рамзи получи отляво по нападението и с прекрасен пас по земя намери Бейли в пеналта, който без никакво забавяне стреля към вратата и не сгреши – 1:1!

LIVE АСТЪН ВИЛА – МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:1

0:1 Халанд 50'

1:1 Бейли 74'

Стадион: „Вила Парк”, Бирмингам

Астън Вила: Емилиано Мартинес, Лука Дин, Тайрън Мингс, Мати Кеш, Езри Конса, Бубакар Камара, Джон Макгин, Лиън Бейли, Дъглас Луис, Оли Уоткинс, Джейкъб Рамзи

Мениджър: Стивън Джерард

Манчестър Сити: Едерсон, Кайл Уолкър, Джон Стоунс, Жоао Кансело, Рубен Диаш, Илкай Гюндоган, Кевин де Бройне, Бернардо Силва, Фил Фоудън, Родри, Ерлинг Ха;анд

Мениджър: Пеп Гуардиола