Астън Вила победи Тотнъм с 2:1 в мач от 36-ия кръг на Висшата лига. Така възпитаниците на Унай Емери се залепиха до "шпорите" в класирането, като и двата тима имат 57 точки и се намират на шесто и седмо място. 


Gulliver/GettyImages
23 снимки

Срещата започна отлично за домакините и още в 8-ата минута Джейкъб Рамзи получи пас от Лиън Бейли в наказателното поле на Тотнъм, освободи се и изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата за 1:0. 

Първата отлична възможност за "шпорите" дойде в 25-ата минута, когато Хюн-Мин Сон стреля в гредата на Вила. В 33-ата минута пък стражът на гостите - Фрейзър Форстър, трябваше да се намесва отлично, за да предотврати втори гол за виланите. 

В последната минута на първото полувреме Емилиано Буендия шутира от границата на пеналтерията, а топката срещна напречната греда, а след това бе изчистена.

Второто полувреме отново започна с по-добра игра на Астън Вила. В 49-ата минута Джон МакГин стреля от движение, но топката мина над вратата. Три минути след това Буендия също си опита късмета с изстрел от границата на наказателното поле, но ударът му бе разочароващ и не затрудни Форстър.

В 72-ата минута Дъглаш Луиз удвои преднината на домакините с отлично изпълнение от пряк свободен удар. 

Тотнъм получи дузпа в последните секунди на редовното време. Хари Кейн бе точен от бялата точка и намали изоставането на 1:2. Това обаче не бе всичко. 

Драмата беше пълна, когато в седмата минута на продълженията Сон се разписа, за да изравни резултата, но страничният съдия вдигна флага за засада и така попадението не бе зачетено.

В друга среща от кръга Кристал Палас надви Борнемут с 2:0 у дома. И двете попадения бяха дело на Еберичи Езе в 39-ата и 58-ата минута. 

Фулъм също стигна до успех с 2:0, но като гост на Саутхемптън. Там и двата гола паднаха във второто полувреме. Карлуш Винисиус се разписа в 48-ата минута, а Митрович вкара в 72-ата минута на срещата.