Отборът на Астън Вила записа изненадваща победа при визитата си на Евертън в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. Бирмингамци взеха трите точки след 2:1 на „Гудисън парк” и нанесоха сериозен удар по амбициите на „карамелите” за класиране за европейските клубни турнири. Тимът от Ливърпул остава на две точки от петото място, което гарантира участие в Лига Европа през следващия сезон.

В последните си десет мача у дома Евертън успя да запише едва една победа.

Гостите откриха резултата още в 13-ата минута след кошмарна грешка в защита. Мейсън Холгейт сгреши фатално, след като позволи на Оли Уоткинс да му отнеме в опасна зона в половината на домакините. Нападателят на Вила излезе сам срещу вратаря и въпреки че бе фаулиран от Х0лгейт, той продължи и стреля точно за 1:0.

Евертън обаче изравни бързо. Още в 19-ата минута Доминик Калвърт Люин засече с глава центриране на Люка Дин от корнер и направи 1:1.

Все пак гостите показаха характер и успяха да стигнат до ценния успех в заключителните минути на срещата. Анвар Ел-гази вкара красиво попадение в 81-ата минута, което се оказа решаващо за крайния изход на срещата.

Така Астън Вила се доближи на четири точки от Евертън и зае деветото място в таблицата. Евертън е осми.