Отборът на Астън Вила разкри, че ще загуби около 8 милиона паунда от приходите си от продажба на билети, след като клубът предложи на всички собственици на сезонни билети пълно възстановяване на парите за оставащите мачове до края на сезона.

Висшата лига планира да поднови кампанията в средата на юни, но оставащите двубои ще се изиграят при закрити врати заради пандемията от COVID-19. Стадионът на бирмингамци "Вила Парк" е с капацитет от 42 хиляди зрители, като клубът е продал около 30 хиляди сезонни билета за тази кампания. Тъй като на отбора предстои да изиграе още шест домакински мача до края на сезона, то въпросните 30 хиляди души ще получат парична компенсация за тези шест двубоя при закрити врати.

Ръководството на Виланите обаче е предложило на своите фенове да си закупят сезонни билети за следващата кампания на цените за Чемпиъншип, въпреки че отборът все още има всички шансове да запази мястото си във Висшата лига. По този начин загубите са били ограничени до 5 милиона паунда, а други 3 милиона ще бъдат загубени от невъзможността да се продават билети за оставащите мачове. /БГНЕС