Отборът на Ливърпул записа първи успех в последните си пет мача във Висшата лига след победа с 3:2 като домакин на Астън Вила в 7-я кръг на шампионата. Ливърпул бе спечелил едва две точки в последните си 4 двубоя, а постът на мениджъра Брендън Роджърс е под въпрос.

С успеха над Астън Вила „мърсисайдци“ излязоха на седмо място в Англия с 11 точки.

Два гола за Ливърпул реализира Даниел Стъридж, а Джеймс Милнър добави един. За Астън Вила на два пъти се разписа Руди Гестед.

Ливърпул откри головата си сметка още във втората минута, когато Филипе Коутиньо намери Джеймс Милнър, който реализира за 1:0.

Гостите от Астън Вила имаха една добра възможност за изравняване през пъвото полувреме. В 23-ата минута Руди Гестед се добра до топката в наказателното поле и стреля, но встрани от дясната греда.

След почивката Джеймс Милнър овладя топката в нелоша позиция и стреля, но Брад Гузан бе нащрек и не позволи втори гол. Само 6 минути по-късно, в 59-ата Милнър намери Даниел Стъридж, който завърши с бърз изстрел, оставайки вратаря на Астън Вила безпомощен за 2:0.

Двата състава си размениха два гола между 66-ата и 67-ата минута, като първо в 66-ата Астън Вила намали за 1:2 след точно взаимодействие между Алън Хътън и Руди Гестед, който реализира първия си гол в мача.

Ливърпул обаче отговори сметкавично в 67-ата чрез Даниел Стъридж, който втара второто си попадение в двубоя. Стъридж бе изведен удобно от Филипе Коутиньо и реализира в долния десен ъгъл на вратата на Гузан за 3:1 в полза на „мърсисайдци“.

Гостите обаче не се предадоха и в 71-ата Гестед намали пасива на своите, отбелязвайки второто си попадение. Джордан Амави демонстрира чудесна техника и намери с пас Руди Гестед, който не сгреши за 2:3.

Ливърпул също не се отказа да търси ново попадение, като Коутиньо и Стъридж имаха нелоши възможности. В 74-ата минута Филипе Коутиньо стреля от средно разстояние, но ударът му бе отразен от стража на гостите, а в 86-ата Даниел Стъридж получи изгоден пас и стреля по посока дясната греда, но Брад Гузан спаси вратата си.

След поражението, което е трето поред за Астън Вила, тимът е 18-и във временното класиране с 4 точки в актива си.

Преди двубоя пък част от феновете на Ливърпул стартираха кампания да се появят на стадиона дегизирани като треньора Юрген Клоп, който е спряган за наследник на Роджърс при евентуална раздяла с него.