Норич изпадна от Висшата лига след загуба с 0:2 от Астън Вила. "Канарчетата" са последни в таблицата с 21 точки и от следващия сезон се завръщат във второто ниво на английския футбол Чемпиъншип. Влезлият принудително ощеДани Ингс изигра ключова роля за успеха на Вила, като се отчете с гол и асистенция и изкачи бирмингамци на 13-а позиция в класирането.

Футболистите на Джерард контролираха случващото се на терена от първата минута, макар “канарчетата” да опитваха да изненадат бирмингамци.

Оли Уоткинс откри резултата в 41-ата минута, когато получи пас от появилия се на терена само минута преди това Ингс. Бившият играч на Ливърпул замени принудително Лион Бейли. Малко по-късно в срещата играчите на Дийн Смит можеха да достигнат до равенството, ако Уилямс бе успял да прати топката в мрежата от близко разстояние.

През второто полувреме Ингс бе в основата на удвояването на аванса на Вила, като именно той успя да се разпише за своя отбор в третата минута на добавеното време.

Норич остана с едва 21 точки от 34 мача, което вече официално значи, че през следващата година те ще са част от Чемпиъншип. Тимът точно над чертата е Лийдс с 34 точки от 34 срещи.

 

Други срещи от Висшата лига:

Уотфорд - Бърнли 1:2 

1:0 Джеймс Тарковски (автг) 8`

1:1 Джак Корк 83`

1:2 Джош Бронхил 86`

Саутхемптън - Кристъл Палас 1:2

1:0 Ориол Ромеу 9`

1:1 Еберечи Езе 60`

1:2 Уилфред Заха 90+2`