Победи като тази с 2:0 срещу Брайтън са "лечебно средство" за Стивън Джерард, каза самият той на пресконференция след мача. Оли Уоткинс и Тайрънс Мингс се разписаха за отбора на Астън Вила, който сложи край на серията си от пет поредни загуби във Висшата лига.

Джерард, бивш капитан на Ливърпул, има повече от 700 мача в елита от 1998-а до 2015-а. Той спечели девет трофея с "червените", но така и не стигна до титла.

"Винаги съм бил и ще продължавам да бъда искрен и истински. Ако някой се съмнява за страстта ми към футбола, нека види реакцията ми след головете. Тя е точно такава - истинска. Обичам футбола и той е моето лекарство", каза Джерард.

"По време на мач се опитвам да контролирам емоциите ми, но кракът ми рита топката всеки път, когато някой от нашите играчи го прави. Харесва ми да съм треньор, да помагам на играчите ми и да им давам насоки, но мразя загубите. Срещу Брайтън имахме и не толкова добри моменти, но завършихме мача много добре. Имаме върху какво да работим и смятам, че с времето ще става все по-силни".