Легендарният бивш халф на Ливърпул Стивън Джерард дебютира с победа като мениджър във Висшата лига, след като неговият Астън Вила победи Брайтън с 2:0 като домакин в мач от 14-ия кръг на английския футболен Елит. Стиви бе зарадван с победата в самия край на срещата, когато дойдоха и двете попадения в Бирмингам.

В началото на мача Мати Кеш от тима на домакините опита опасен удар, който бе отразен от вратаря Санчес. В следващите минути "чайките" взеха владението над топката и изглеждаха по-опасни от домакините, но Тросард и Лампти направиха сериозни пропуски.

След почивката Тайрън Мингс бе близо до гол за Вила, но Стийл спаси. В следващите минути липсваха чисти голови положения, но в 84-ата минута бирмингамци нанесоха своя удар. След бърза контраатака Оли Уоткинс намери пространство за стрелба и вкара първия гол в ерата "Джерард".

Пет минути по-късно Тайрън Мингс също се разписа, с което подпечата победата на Вила. Така след пет поредни загуби Астън Вила се завърна на победния път. Тимът заема 15-о място с 13 пункта. Брайтън пък е на осмо място със 17 точки.