Челси постигна трета победа от началото на сезона, като лондончани най-накрая успяха да запазят суха мрежа. „Сините“ спечелиха с 2:0 при домакинството си на Астън Вила в мач от деветия кръг на Премиършип. Воденият от Жозе Моуриньо отбор започна неубедително, но постепенно успя да наложи волята си.

Португалският мениджър на Челси направи няколко промени в своя титулярен състав. Бранислав Иванович бе оставен извън групата на отбора, а на негово място сред титулярите се появи Баба. Това наложи още една промяна в отбраната на отбора, като Сесар Аспиликуета зае мястото на десен бек. Неманя Матич бе оставен на резервната скамейка и се появи в игра през второто полувреме, докато Рубен Лофтъс-Чийк започна в титулярния състав заедно с Педро и Уилиан, докато Еден Азар бе оставен на резервната скамейка и влезе на терена през втората част. Оскар изобщо не се появи в игра.

Астън Вила започна по-активно и в 11-та минута Алън Хътън стреля на два пъти, но първият му удар бе отразен от Асмир Бегович, а втория не успя да намери очертанията на вратата на Челси. В 32-та минута последва удар от фаул на Джордан Аю, но изпрати топката над напречната греда.

Челси поведе в 34-та минута, когато Брад Гузан и Джолеън Лескът не комбинираха успешно помежду си. Уилиан открадна топката и излезе сам срещу Гузан, след което пусна към Диего Коста, а той на празна врата не пропусна да се разпише.

Уилиан отправи опасен удар от фаул в 38-та минута, но Гузан успя да спаси.

Челси удвои своята преднина в 54-та минута, когато Франсеск Фабрегас пусна отличен извеждащ пас към Диего Коста, който финтира Майка Ричардс, след което стреля, а топката рикошира в Алън Хътън и влетя във вратата на Брад Гузан.

В 81-та минута Уилиан подаде към Франсеск Фабрегас, който стреля опасно, но встрани от десния стълб на вратата на Гузан.

След този успех Челси се изкачи на единадесето място с 11 точки, докато Астън Вила се намира в зоната на изпадащите на осемнайсто място с 4 точки.