Вратарят на Астън Вила Емилиано Мартинес каза, че да напусне Арсенал през лятото и да подпише с бирмингамския клуб е било стъпка напред в неговата кариера.

28-годишният аржентинец прекара 10 години на "Емиратс", но изигра едва 39 мача за лондончани, като 23 от тях дойдоха в края на сезон 2019/20, когато замести контузения Бернд Лено. В Астън Вила Мартинес е безспорният номер 1, а през уикенда той и съотборниците му победиха Арсенал с 3:0 като гости.

"Когато реших да дойда във Вила, причината бе, че вятвах в амбициите на мениджъра и на клуба. Наясно бях колко голям клуб е Астън Вила. Но мисля, че повечето хора не осъзнават мащаба на Вила. Всички казваха, че това е крачка назад, но за мен това е крачка напред", каза Мартинес.

След първите осем кръга във Висшата лига Астън Вила заема шесто място в класирането с 15 точки, на три зад лидера Лестър, но тимът е и с мач по-малко.

"Ще направим много добър сезон. От първия ден тук съм казал, че моята цел е да играя в Европа с Астън Вила. Искам да стигнем максимално далеч и мисля, че сме на правия път. Дали можем да успеем още този сезон? Да, това е идеята. Това е желанието ни и ние работим за него", добави още аржентинският вратар.