Египетският консорциум „NNS group“ начело с Насер Савирис взе контролния пакет акции в Астън Вила, за да спаси клуба от потенциален банкрут.

Савирис подписа сделка за вливане на нужните финансови средства в клуба, който е с дефицит от 540 милиона паунда от управлението на Тони Ся.

Ся за момента ще остане в борда на директорите и ще бъде съпредседател, въпреки че в бъдеще се очаква споразумението с „NNS group“ да доведе до пълното поглъщане.

Новината ще бъде голямо облекчение за феновете на Астън Вила и мениджъра Стив Брус, който се страхуваше, че ще остане с изчерпан състав и малко бюджет, който да се харчи за привличането на нови футболисти.

„Д-р Тони Ся и футболен клуб Астън Виля обявяват, че компания NSWE, която е съвместно притежавана и контролирана от „NNS group“, която е на бизнесмените Насеф Савирис и Уес Едънс веднага ще инжектира значителен инвестиционен капитал в клуба“, се казва в официалното съобщение на отбора.

„Капиталовата инжекция и транзакцията бяха одобрени от Английската футболна лига и страните ще работят във възможно най-кратък срок да предостави нужната документация изискана от лигата“, добавят от Астън Вила.

„Ръководството на клуба продължава да се съсредоточава върху укрепването на отбора и е в пълно съответствие с новите инвеститори, които подкрепят техните амбиции.“

„Д-р Тони Ся и клубът са енергични и развълнувани от взаимодействието си с Насеф и Уес и техните екипи и сме уверени, че като стратегически партньори те носят изключителни професионални, спортни и развлекатлни умения, които ще подобрят бъдещите перспективи на клуба. Стеаните очакват да работят в партньорство, за да постигне Астън Вила до големи успехи“, завършва съобщението.

Насеф Савирис и Уес Едънс добавиха: „Като футболни фенове през цялото време ние сме развълнувани и привилегировани да сме част от този вели клуб.“